Over lassaillant

L’Assaillant is zeelands enige schermvereniging.  Wil jij eens kennismaken? Vraag dan nu een proefles aan!


Schermvereniging L’Assaillant uit Vlissingen groeit. Die groei is vooral te danken aan de jongeren. Ten opzichte van vorig jaar zijn er nu de helft meer jeugdleden.

Zelfvertrouwen
In aantal overtreft het aantal jeugdleden tegenwoordig zelfs de senioren. En de schermertjes leren meer dan alleen schermen: “We zien muurbloempjes zich ontwikkelen tot kinderen met zelfvertrouwen”, zegt de secretaris van L’Assaillant.

Kleine sport
Schermen is geen populaire sport. L’Assaillant (betekenis: De Aanvaller) is de enige schermvereniging van Zeeland en heeft slechts 25 leden. Dat is op zich vreemd, want de schermsport is één van de vijf sporten die sinds het begin van de Olympische Spelen altijd op het programma staat. De vereniging heeft wel een idee waarom de sport niet populair is in ons land. “Het idee bestaat dat de schermsport een elitesport is, maar dat is onzin.”

Zelfvertrouwen
Wij zien kinderen binnenkomen die wat schuchter zijn, maar na een paar lessen is dat voorbij. Het zelfvertrouwen neemt volgens hem al snel toe. “Waardoor ze betere punten gaan maken, zekerder staan en mooiere punten maken. Ik zie ze ook als mens groeien.” Anic Lammers bevestigt het verhaal. Zij is de moeder van Daniël, die al sinds zijn zevende op schermen wilde. “Ik heb zijn houding zien veranderen, zowel tijdens het sporten als in de omgang met mensen.Daniël zelf is er in ieder geval van overtuigd dat de schermsport de mooiste sport ter wereld is: “Het is gewoon leuk om met zwaarden bezig te zijn, dat is toch de droom van elke jongen?”

Top